Wisbits

Wisbits logo

Wisbits op de werkvloer

Hoe kun je Wisbits op een praktische manier inzetten op de werkvloer? In deze blog vertellen we daar wat meer over!

Wisbits in een notendop

Wisbits is hèt leerplatform voor kennisborging en praktijkgestuurd leren. Je kunt er zelfstandig brokjes informatie in vangen en deze direct publiceren in een leerapp. Hier is geen gespecialiseerde ontwikkelaar voor nodig. Dit maakt het mogelijk om heel snel kennis te delen in een team, organisatie of leernetwerk.

Kennisondersteuning en inspiratie

Je gebruikt het leerplatform van Wisbits in de praktijk op twee manieren.  

  1. Voor kennisondersteuning op de werkvloer. Denk hierbij aan dingen die je even zou willen googlen. Een uitleg die je even terug zou willen kijken. Je zoekt het op en met deze informatie kan jij weer verder met je werk. Dit is leren in the flow of work
  1. Voor inspiratie in de bus of op de bank. Denk hierbij aan dingen die je vanuit jouw eigen professionele interesse op wilt zoeken op YouTube of op social media. Misschien wil jij wel meer weten over de laatste innovaties, of ben je juist benieuwd naar praktische tips van collega’s. Je zoekt deze informatie op wanneer je er zelf zin in hebt. Dit is leren in the flow of life. 

Een duurzame en praktische database

Wisbits wordt ingezet door lerende organisaties als een database met handige informatie waar op de werkvloer normaliter veel uitlegtijd of opzoektijd in gaat zitten. Denk bijvoorbeeld aan een antwoord op vragen zoals; 

  • Hoe werkt dit apparaat? 
  • Wat zijn de belangrijkste tips bij dit werkproces? 
  • Wat betekent deze term ook alweer? 
  • Waar moet ik op letten? 
  • Hoe gebruik ik deze tool? 
  • Hoe had mijn collega dit ook alweer uitgelegd? 

De vragen en struikelblokken op de werkvloer zijn het uitgangspunt.  
Daarnaast wordt Wisbits ingezet om (vak)kennis op een duurzame manier te borgen en te digitaliseren. Zo voorkom je dat gouden tips en essentiële kennis verloren gaat. 

Contact

Heb je vragen of wil je meer horen over Wisbits?
Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier op de website of mail naar info@wisbits.nl.

Scroll naar boven