Wisbits

Wisbits logo

Drie redenen waarom je niet afhankelijk wilt zijn van een gespecialiseerde M-learning ontwikkelaar

Gespecialiseerde ontwikkelaars van M-learnings maken klanten soms afhankelijk van hen. Wij geven je 3 redenen waarom je niet afhankelijk wilt zijn en hoe het anders kan.

Je wilt als organisatie een M-learning (mobile learning) opzetten voor collega’s, stagiaires, studenten of klanten, maar hoe doe je dit? Je komt al snel bij een gespecialiseerde ontwikkelaar terecht. Meestal zijn dit bedrijven die alles van A tot Z voor jou uit handen nemen. Maar is dat wel zo prettig? Word je dan niet te afhankelijk? Wij geven je in dit artikel 3 redenen waarom je niet afhankelijk wilt zijn van een gespecialiseerde M-learning ontwikkelaar.

1. De M-learning is niet meer jouw intellectueel eigendom

Je denkt misschien dat het heel vanzelfsprekend is dat de M-learning die jij laat ontwikkelen door een gespecialiseerde M-learning ontwikkelaar ook daadwerkelijk jouw intellectueel eigendom blijft. Helaas is dat bij sommige bedrijven niet het geval. In de kleine lettertjes wordt aangegeven dat als zij de M-learning bouwen, zij ook over het intellectueel eigendom beschikken.

Dat wil zeggen dat het bedrijf jouw M-learning mag gebruiken of zelfs mag doorverkopen aan derden. En dat allemaal zonder jouw toestemming.

Wij zijn daar in elk geval op tegen. Wanneer jij met jouw organisatie een M-learning maakt in Wisbits, dan blijft dat jouw intellectueel eigendom. Wij mogen er niets mee doen zonder toestemming.

2. De M-learning wordt vaak te moeilijk gemaakt

Een professionele M-learning ontwikkelaar heeft ontzettend veel kennis met betrekking tot het bouwen van M-learnings. Daar is niets mis mee, maar wat wij vaak in de praktijk zien gebeuren, is dat een ontwikkelaar dan teveel wilt toevoegen aan een M-learning. Een extra functie hier en een extra foefje daar. Wat extra vragen om kennis te toetsen. Je moet de learning op een specifieke manier doorlopen.

Dit zorgt er vaak voor dat de eindgebruiker het te ingewikkeld vindt om te gebruiken. Er zijn teveel opties en mogelijkheden. Het kost teveel tijd om de M-learning te maken. Daardoor verdwijnt de M-learning maken ergens op een stapel met eindeloze to do’s. Dat doe je na het werk wel een keer.

Maar ook voor diegene in de organisatie die een keer iets wilt aanpassen aan de inhoud van een M-learning is het vaak te lastig om dit zelf te doen. Daarvoor moet dan weer de M-learning ontwikkelaar ingeschakeld worden. Daarmee komen we direct bij reden nummer 3 waarom je niet afhankelijk wilt zijn van een gespecialiseerde M-learning ontwikkelaar.

Bij Wisbits hebben we met leerexperts onderzocht hoe mensen leren en hoe het maken van mobile learnings zo makkelijk mogelijk gemaakt kan worden. Op basis van die informatie is Wisbits gebouwd. Ook voor mensen die niet handig zijn met computers of mobiele telefoons, blijkt het nog steeds ontzettend makkelijk te werken.

Images of the Wisbits App

3. De doorlooptijd is lang en de kosten zijn hoog

Het maakt niet uit of je met een externe partij werkt of dat je een gespecialiseerde ontwikkelaar aan moet nemen, de doorlooptijd is langer dan wanneer iemand op de werkvloer zelf iets kan toevoegen aan de M-learning. Een langere doorlooptijd betekent vaak ook meer kosten, want er moet meer overlegd worden en sowieso is uitbesteden natuurlijk prijziger dan wanneer mensen op de werkvloer het zelf kunnen maken.

Stel dat een lasser iets op een specifieke manier last zodat de kwaliteit beter is dan normaal. Hij wil dat dit vastgelegd wordt in de M-learning. Dan moet hij dit waarschijnlijk eerst vragen aan een leidinggevende, de leidinggevende gaat naar het externe bureau of diegene in loondienst toe (de gespecialiseerde M-learning ontwikkelaar) en geeft aan wat er toegevoegd moet worden, vervolgens moet er weer contact worden gezocht met de lasser en je ziet dan nog vaak dat het lang duurt voordat het er eenmaal in staat. Er zijn op dat moment zoveel mensen mee bezig en voor zo’n lange tijd, dat het niet efficiënt is.

Als de lasser zelf een video kan (laten) opnemen door iemand met een mobiel om het daarna in de M-learning te kunnen plaatsen, dan is dit alles binnen no time geregeld. Bij Wisbits hebben we klanten die binnen 15 minuten een Wisbitje maken.

Maak jouw eigen M-learning

Is jouw organisatie toe aan een M-learning en willen jullie deze zelf kunnen opzetten met uiteraard uitleg vanuit onze kant? Zodat er een minder langere doorlooptijd en minder kosten zijn, maar ook zodat alles wat erin komt te staan jullie intellectueel eigendom blijft?

Vraag hier een gratis demo aan of onderzoek eerst of Wisbits iets is voor jouw organisatie.

Scroll naar boven