Het platform

Wat is het?

Wisbits bestaat uit twee delen: een ontwikkelplatform en een leerplatform. In het ontwikkelplatform worden de M-learnings zelfstandig gemaakt en gepubliceerd. In het leerplatform kan jouw doelgroep de M-learnings volgen. Met Wisbits kun je jouw wijsheid écht zelfstandig delen.

Een M-learning in het Wisbits leerplatform maken

Het ontwikkelplatform

In het intuïtieve ontwikkelplatform van Wisbits vang je de brokjes wijsheid van jouw organisatie in M-learnings. Kies uit de evidence-informed blauwdrukken die door onze leerexperts zijn klaargezet of stel er zelf eentje samen. Gebruik teksten, video’s, links, afbeeldingen en vragen om kennis met jouw doelgroep te delen. Zodra je klaar bent, publiceer je jouw M-learning direct in de Wisbits app. 

Hierna kun je de learning analytics van de M-learning in de gaten houden. Hoe worden jouw vragen beantwoord door de doelgroep?  Zijn er aanvullende leerbehoeften? Er is een directe feedback loop tussen jou en de doelgroep. Zo kun je M-learnings maken die snel inspelen op een dynamische context.

Kennisdelen met Wisbits binnen een leernetwerk
Maken van een video voor een M-learning in de Wisbits app

Het leerplatform: de Wisbits app

Jouw doelgroep kan nieuwe M-learnings direct volgen op hun smartphone of tablet in hun gepersonaliseerde leeromgeving in de Wisbits app. In het leerplatform kan je namelijk aan de slag met alle M-learnings die jij interessant vindt. Op je eigen tempo, op elk moment en waar je maar wil. Je ziet overzichten van de Wisbits die je afgerond hebt, of waar je nog mee bezig bent. Als er nieuwe Wisbits zijn gemaakt die misschien interessant voor je zijn, verschijnen ze in jouw feed. Je kan namelijk ook je eigen interesses en voorkeuren opgeven. Zo wordt jouw leerervaring gepersonaliseerd.

Volgen van een Wisbit in de app

Wisbits in 3 stappen

  1. Je hebt kennis die nuttig is voor je collega’s, voor je klanten of voor een andere doelgroep. Deze brokjes wijsheid wil je delen in een m-learning.
  2. Je maakt zelf een m-learning in het intuïtieve ontwikkelplatform van Wisbits. Dit kan al binnen 15 minuten. Als je klaar bent, publiceer je de m-learning in de Wisbits app. 
  3. Jouw doelgroep kan de m-learning onmiddellijk volgen op hun smartphone of tablet. De nieuwe m-learning verschijnt in hun gepersonaliseerde leerplatform in de Wisbits app.

Wil je meer weten over leren met Wisbits? Ons team vertelt je graag meer!

Leerexpert die een M-learning maakt in het ontwikkelplatform

Gemaakt door leerexperts

Wisbits is ontwikkeld door mensen met verstand van leren, onderwijs en leertechnologie. En dat proef je in alles! Iedereen kan m-learnings maken met ons intuïtieve ontwikkelplatform. De leerervaring in de app wordt voor iedere gebruiker gepersonaliseerd. Organisaties worden ondersteund in onze Wisbits Community. Onze leerexperts staan voor je klaar om je te ondersteunen met het delen van je brokjes wijsheid. Zo helpen we om de wereld een stukje beter en slimmer te maken.

Onze visie op leren

Zelfstandigheid biedt vrijheid

We geloven dat mensen zoveel mogelijk in staat moeten worden gesteld om zelfstandig hun kennis te delen. Iedereen heeft namelijk een schatkist vol kennis die het delen waard is. Maar niet iedereen heeft genoeg verstand van ICT om mobile learnings te ontwikkelen. Tijd voor Wisbits!

Kennis is dynamisch

Binnen Wisbits kunnen mobile learnings daarom in een handomdraai aangepast worden. Zo blijft de kennis up-to-date, en kunnen learnings altijd verbeterd worden.

Online leren moet bite-sized zijn

Mensen hebben geen eindeloze aandachtsspanne. Dus helpt het enorm als je jouw wijsheid in kleine, behapbare brokjes deelt.

Leren moet toegankelijk zijn

Toegang tot hoogwaardige informatie is belangrijk. Laat mensen bovendien zelf kiezen wat ze leren, waar en wanneer ze dat doen en in welk tempo.

Lerende organisaties zijn duurzame organisaties

Door kennis binnen een organisatie te delen, bouw je aan het menselijke kapitaal van je bedrijf. We adviseren daarom ook graag in het opbouwen van duurzame blended leergemeenschappen, want leren doe je samen.

Illustratieve weergave brokjes wijsheid

© Wisbits 2021, alle rechten voorbehouden