Wisbits

Wisbits logo

Wisbits uitgelicht als een van de beste MKB ideeën van de afgelopen 3 jaar!

In de afgelopen drie jaar hebben 124 MKB!deeën een subsidie ontvangen van MKB!dee voor verschillende projecten waarmee ondernemers kunnen experimenteren en kennis en vaardigheden van personeel kunt opvijzelen. Het projectteam van Wisbits MKB ontving hieruit een hele mooie subsidie voor een van de beste MKB-ideeën! blendIN solutions, Technicare, Omnigen en Philogirl hebben afgelopen jaar de handen ineen geslagen om een innovatieve en betaalbare leertool te ontwikkelen voor het MKB: Wisbits. Met Wisbits MKB kunnen kleine en middelgrote bedrijven zelf gemakkelijk een mobiele leeromgeving voor hun medewerkers ontwikkelen. 

Nooit meer een braindrain dankzij Wisbits 

Hoe ontsluit je de schat aan kennis en ervaring die in de hoofden van je werknemers zit? Het maken van e-learnings is tijdrovend en duur. Maar niet met de nieuwe mkb-tool van Wisbits, vertelt Nicole van ‘t Wout (blendIN solutions).

Wisbits MKB maakt het makkelijk om online en offline leren te combineren. Met Wisbits kunnen ondernemers eigen m-learnings maken, in aanvulling op trainingen en andere traditionele vormen van leren. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om kennis en expertise van gespecialiseerde werknemers met alle personeelsleden te delen. Een ander voordeel is dat kennis, procedures en protocollen altijd voor iedereen beschikbaar zijn, bijvoorbeeld als ondersteuning tijdens het werk. Bovendien kan de leerstof eenvoudig herhaald worden via de app.

Medische-hulpmiddelen producent TechniCare is één van de vijf mkb-bedrijven die al met de tool werken. Eigenaar Arjan van de Voorde: “Dit scheelt ons uren in de week. Belangrijker nog: medewerkers zijn veel meer betrokken.” 

Uitreiking MKB!dee boek met de beste MKB ideeën van de afgelopen 3 jaar

Tijdens de feestelijke bijeenkomst van MKB!dee, welke plaatsvond op 17 mei 2021, werd in het bijzijn van staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) en minister Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) teruggekeken op een aantal MKB 
!dee projecten. Hier vond de aftrap van de nieuwe lichting MKB!dee-projecten plaats en werd het MKB!dee boek: ‘Goed idee – Oplossingen van ondernemers om leren en ontwikkelen in het mkb te stimuleren’ officieel uitgereikt. Een inspirerend boek met de beste MKB ideeën, oplossingen en ontwikkelingen van de afgelopen 3 jaar, waar het project Wisbits MKB een mooie plek in heeft gekregen. 

“In dit boek zijn hele inspirerende en diverse projecten binnen het MKB te vinden. Daar liggen ook echt de mogelijkheden voor de economische groei en de toekomst. Ik hoop echt dat dit boek zijn weg gaat vinden naar alle ondernemers”, aldus staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat).

A person holding a book

Description automatically generated with low confidence


Over MKB!dee

MKB!dee ondersteunt de ministeries van Economische Zaken, Klimaat, Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondernemers die een goed idee hebben om de ontwikkeling van werknemers in hun bedrijf, branche of regio te stimuleren. 

Graphical user interface, website

Description automatically generated
Scroll naar boven