Wisbits

Wisbits logo

Case Wisbits: Centrum voor Thuisbeademing Erasmus MC

Het team van het Centrum voor Thuisbeademing (CTB) van het Erasmus MC zit op een schatkist vol kennis en expertise. Maar hoe deel en borg je al die kennis nu efficiënt met elkaar? Het CTB-team is dit jaar bewust aan de slag gegaan met duurzame kennisdeling op de werkvloer. De expertise van verpleegkundigen aan het bed staat hierbij centraal.

Informeel leren is de basis

Welke gouden tips en uitleg geven zij heel vaak in de praktijk? Welke kennis wordt regelmatig gedeeld tijdens informele leermomenten? Deze kennis gaat het CTB-team vangen en borgen. Hierbij wordt Wisbits ingezet als digitale database met de brokjes wijsheid uit de praktijk. Zo loopt offline en online (informeel) leren op een natuurlijke manier in elkaar over.

Klantverhaal Centrum voor Thuisbeademing ErasmusMC

Brokjes wijsheid om digitaal te borgen

Maar hoe bepaal je dan welke kennis je samen duurzamer wilt gaan delen?
Tijdens een teamsessie brachten we samen in kaart welke brokjes wijsheid het Centrum voor Thuisbeademing wil gaan borgen in Wisbits. Dat vlogen we lekker praktisch aan!

Het team brainstormde over onderwerpen voor kennisdeling a.d.h.v. 3 vragen:

💡 Wat kost ons nu veel uitlegtijd?
💡 Wat kost ons nu veel opzoektijd?
💡 Welke gouden tips willen we beter gaan delen?

Er werden 10 onderwerpen gekozen. Die gaan volgens het CTB-team het grootste verschil maken op de werkvloer. Hier gaan hun collega’s Jacky Kauffman-Frik en Lisanne Appelmelk Wisbits van maken. De regie ligt helemaal bij het team.

Verpleegkundigen delen kennis

Een team als (blended) learning community

Deze aanpak van het Centrum voor Thuisbeademing is een supermooi voorbeeld van hoe Wisbits ingezet wordt als online component van een learning community. Het (duurzamer) borgen van de kennis en expertise in teams staat centraal. Er wordt goed aangehaakt op hoe professionals samen al informeel leren op de werkvloer. De brokjes wijsheid die zij het belangrijkst vinden, vangt een team in Wisbits. Kennisdeling anno 2023!

Contact

Heb je vragen? Of wil je meer horen over hoe we teams helpen met duurzame kennisdeling door een (blended) learning community te vormen met Wisbits als online component? Stuur ons dan een berichtje via het contactformulier op de website of mail naar info@wisbits.nl.

Scroll naar boven